Ha tiltják, megteszem, tanítják, nem hiszem, nem adják elveszem, mert csak így élvezem! ;)

2010. február 19., péntek

Szerelem..Barátság..?!

Szerelem vagy barátság? Vajon ebben a percben hány ember fejében kavarog ez a két fogalom? Vajon hány ember gondolkozik azon, hogy melyik az értékesebb? Vajon ki dönt jól, és ki rosszul? Ki tudja..
Az élet nagy játéka a szerelem és a barátság közti döntés. Nagy játéka, milyen furcsa... Hiszen két érzésről beszélünk, amivel nem illik és nem szabad játszani. De mégsem lehet máshogy nevezni, mint az élet játéka, hiszen nem tudjuk a döntésünkből mi sül ki.
Mikor az ember fejében ez a két érzés kavarog, és nem tudja eldönteni, hogy az a bizonyos ember felé táplált érzelmek melyik fogalom hatáskörébe is kerülnek, akkor üti fel fejét a bizonytalanság. De vajon, ha már az ember egyszer eljut a barátság gondolatától a szerelemébe, akkor van-e onnan vissza út? Van-e esély, hogy ugyan úgy nézzünk az áhított emberre, mint az érzelmek felbukkanása előtt?
Általában ilyenkor mindenkiben egy mérleg képe jelenik meg, melynek két oldalára a szerelmet és a barátságot tesszük. És elkezdünk gondolkozni... Érveket és ellenérveket gyűjtünk, talán le is beszéljük magunkat a bizonytalanról, ami valljuk be őszintén általában a szerelem. Hiszen, a barátság volt előbb, és az a biztos pont az életében az embernek, a barátság, amiben mindig kiálltak egymás mellett, és ezt a biztos pontot feladni talán nehéz... Talán nem... És félünk is bevallani magunknak, hogy már nem ugyanazt érezzük egymás iránt, mint azelőtt. De vajon megéri-e nem kipróbálni a szerelmet egy biztos barátságért? Hiszen mindenhogy ki van mutatva, mind statisztikailag, mind pszichológiailag, hogy a szerelem sokkal, de sokkal több endorfint termel, mint a barátság. Persze ezt sokan vitatják, hiszen mindig vannak olyan emberek, akik nem hisznek a szerelemben, de hisz tudjuk a kivételek erősítik a szabályt. És a barátság kérdése? Vajon a fiú-lány barátságot mennyire viselik el a következő kapcsolatok? Mi van akkor, ha nem próbáljuk meg a szerelmet, a barátságot választjuk, mert ugye az a biztos, és eljön egy kapcsolat, ami nem tűri a közeli barátságot. Akkor mi lesz? Hiszen elveszítjük a barátot, aki fontos volt, a barátságot, amit többre értékeltünk a szerelemnél... És akkor ott állunk üresen, és csalódottan, hiszen az élet játékát elvesztettük...
És, ha a szerelmet választjuk? Mi a biztosíték rá, hogy az örökké tart? Semmi... De mi a biztosíték arra, hogy nem tart örökké? Ezekre a kérdésekre senki sem tudja a választ, vagy mégis? Talán az Élet, aki mindig teleszövi átlagos kis napjainkat az Ő színes kis játékaival.
Ebben a kérdésben senki sem lehet okos, még a zsenik sem. Hiszen az érzelmek elveszik az eszünket. De egy biztos, nem kell mindig a határozott és biztos pontot, a barátságot választani. Hiszen unokáinknak mit fogunk mesélni? Azt, hogy féltünk a szívünkre hallgatni, és inkább a biztos pontot választottuk? Az meg milyen lenne... Az Életnek célja van azzal, ha a szerelem az utunkba kerül, és az Életnél nem lehetünk okosabbak, Ő tudja mi a jó Nekünk...Vagy mégsem? Azt hiszem erre a kérdésre bátran és határozottan mondhatom, hogy igen, tudja. Egy szó, mint száz, az Élet nagy játékát le kell játszani, csak az nem mindegy, hogy mi lesz a végeredménye...

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó! Remekül látod a dolgokat.
    Az élet egy játék. Kérdés te melyik oldalon vagy? Te játszol, vagy veled játszanak?
    Amúgy pedig. Lehetetlen nincs, csak tehetetlen. Ezt sose feledd!
    =)

    VálaszTörlés